BIOGRAFIJA

SHARE

Grupa Noćni Život osnovana je 1999. godine. Prvi naziv grupe bio je Slijepa ulica gdje su 4 nadobudna klinca iz Zagrebačke Dubrave pod utjecajem institucije poput Prljavog kazališta započela svoj muzički put.
Dvije godine kasnije band mijenja smjer i odlučuje se za sviranje svadbenih svečanosti, krstitki i ostalih druženja uz harmoniku.
Band tada mijenja ime u Noćni život i kreće sa sviranjem u popularnom restoranu Queen u Jelkovcu.
Uz skupljanje sviračkog i repertoarskog iskustva i širenja svojih fanova dolazi do velikog broja svadbi koje se odsviraju tokom godine.
Uz mnogobrojne obrade (covere) pjesama drugih izvođača jedna je promijenila sve, a to je već svima nadaleko poznata “Hercegovka iz Mostara” koja broji preko 12 000 000 pregleda na YouTube servisu.
U to vrijeme band doživljava sve veće uspjehe i sa ostalim obradama, pa je tako na red došla i pjesma Esada Merulića “Žale godine”.
Jedne večeri nazvao nas je Ivan Zak i ponudio suradnju u vidu odrađivanja koncerata i praćenje Esada Merulića u Kurilovcu. Nakon odrađenog koncerta uslijedio je i poziv od Ivana Zaka i ponuda da napravimo svoju pjesmu pod njegovom palicom.
Pjesma Suharak zabilježila je još veći uspjeh i kao vlastita pjesma, a ne obrada dolazi do 1 900 000 pregleda na youtube. Uslijedili su nastupi po klubovima u kojima je pjesma Suharak pjevana zajedno sa velikim brojem fanova.
Nakon nekog vremena uz zajedničkog prijatelja Tomislava Katanca dolazi do suradnje sa Antonijom Šolom i Mariom Regeljom te snimamo novu pjesmu pod nazivom “Sto kafana”.
Obje pjesme su odmah nakon svojeg izlaska visoko rangirane na YouTube trandingu (najklikanije pjesme na YouTube u HR).
Trenutno kanal grupe Noćni Život ima preko 40 000 000 pregleda što je za ovakvu vrstu glazbe ogroman uspijeh.
Grupa Noćni Život broji 5 članova: Tomislav Kolčić, Toni Suljada, Damir Frida, Marko Mesarić i Martin Čerkez

Media Promotion
Play Cover Track Title
Track Authors